Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 Yaş Çay Fiyatını Açıkladı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri dolayısıyla geldiği memleketi Rize’de halka hitap ederek burada yeni sezon çay fiyatını da açıkladı.

2022 yaş çay fiyatını 30 kuruşluk destekleme fiyatı ile birlikte 7 lira olarak açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünde yeni sezon için 2023 yaş taban kilo fiyatının destekleme ücreti ile birlikte toplam 11.30 lira olarak uygulanacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri öncesi memleketi Rize'de düzenlediği mitingde toplanan yoğun kalabalığa seslenerek siyasette bugüne kadar Rize'mde böyle bir katılım görmemiştim diyerek önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmasında, şunları söyledi:

“Kardeşlerim, kapı kapı dolaşmaya var mısınız? 14 Mayıs'ta bir müjdeyi Rize'den alacağız ve takip edeceğim. Karadeniz'in coşkulu insanlarını selamlıyorum. 21 yılda 15 seçim zaferine imza attık. Türkiye'yi tarihinin en büyük başarılarıyla beraber tanıştırdık. Milletimizin iradesine vurulan prangaları beraber parçaladık. Ülkemizi güvenli sahillere beraber çıkardık. Terör örgütlerinin kalleş saldırılarını beraber püskürttük. İhanet şebekeleri karşısında ülkemizi beraber savunduk. Nice yatırımı 21 yılda beraber kazandırdık. Rize ile birlikte ülkemizin 81 vilayetini eserlerimizle nakış nakış işledik. 14 Mayıs inşallah Türkiye Yüzyılının başlangıç noktası olacaktır. Öyleyse buradan soruyorum. Öyle bir haykırın ki Pensilvanya'daki hainlerin kabusu olsun. Kandil'deki terör baronlarının dizlerinin bağı çözülsün. 14 Mayıs'ta 'Durmak Yok Yola Devam' diyor muyuz? 14 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı için 'Hemen Şimdi' diyor muyuz? Rize'de bir destan daha yazıyor muyuz? Bu milletin ne sıkıntısı varsa bunun çözüm adresi biziz. Çay işçilerimizin çalışma süresini 6 aya biz çıkardık. Mevcut sorunlarımızı da hal yoluna koyacağız. Yeter ki biz aramıza kimseyi sokmayalım, birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Gereken ne ise o yapılacak.”