Pazar’da Akarsu Kano Eğitimleri Ücretsiz Veriliyor

Gençlerin su sporlarına ilgisini artırmak için Pazar’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından başlatılan “Akarsu Kano Eğitimi Projesi” antrenörler Kader Korkmaz ve Şafak Can AK’ın nezaretinde Soğuksu Balıkçı Barınağında 6 sporcuya hafta içi her gün uygulamalı ücretsiz olarak eğitim veriliyor.

Antrenör Ak, yaptığı açıklamada, yaklaşık üç sene önce dönemsel olarak başlayıp sonraları sürekli olarak çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Öncelikle eğitimimizi denizde veriyoruz ki sporcularımız akarsu eğitimini almadan önce burada hazırlık aşamasında oluyorlar. Kürek çekmesini aynı zamanda dengede durmasını öğrenmiş oluyorlar. Kano kullanımı ve teknikleri, ilk yardımın nasıl yapılacağı konuların da eğitim alan sporcular daha sonra akarsularda eğitime devam edecekler. Akarsu Kano eğitimlerine ücretsiz katılım için Pazar’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne başvurularınızı bekliyoruz.” dedi.

Sporcuların yüzme bilmeleri gerekli olduğunu vurgu yapan Antrenör Ak, “Arkadaşlarımızla birlikte yüzme bilmeyenleri de gerekli eğitimden geçiriyoruz.” diye konuştu.