Pazar’da 15 Temmuz’un 6. Yıldönümünde Anma Etkinlikleri Düzenlendi

Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, Belediye Başkanı Ahmet Basa ve beraberindeki protokol sabah 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 yılındaki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde yapılan saldırıda şehit düşen Erhan Dural, ilçeye bağlı Ortaırmak köyündeki mezarı başında anıldı. Burada Kur’an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından, şehit aileleri ziyaret edildi.

Darbecilere karşı verdikleri büyük mücadele sonucu şehadete eren vatandaşlar için Cuma namazı öncesi Hatuniye Merkez Cami’nde mevlit programı düzenlendi. Pazar İlçe Müftüsü Recep Şahan, “Şehitlik, Gazilik Ve 15 Temmuz Ruhu” konulu vaaz ve dua okudu.

Akşam programında, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İhsan Koç tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Kaymakamı Mustafa Akın yaptı. Ardından ilahiler, marşlar, şiirler ve sinevizyon gösterisi sonrası Kadir Küçük Kuran-ı Kerim tilaveti okudu. Duayı ise İlçe Müftüsü Şahan yaptı.

İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okuyan Feyza Sancak ve ilahilerle devam eden programda Duru Ecrin Şahinbaş isimli öğrencinin okuduğu 30 Kuş isimli şiir büyük beğeni topladı.

Gece videoları gösterimi ve ikramların ardından saat 00.13’te bütün camilerde salar okundu, dualar yapıldı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında demokrasi nöbetine halkın yanı sıra Kaymakam Mustafa Akın, Garnizon Komutan Vekili Hava Ulaştırma Asb.Kd.Bçvş Haldun Kazancı, Belediye Başkanı Ahmet Basa, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Demirdaş, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Özbek, bazı siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri katılarak destek verdi.