Trabzonspor, Ziraat Kupasında Avantaj Yakaladı

Bordo-mavililer, zorlu mücadeleden 87. dakikada Andreas Cornelius'un golüyle 1-0 galip ayrılarak final için avantaj yakaladı. Avantajlı bir sonuç elde eden Trabzonspor moral buldu.

STAT: Medical Park

HAKEMLER: Atilla Karaoğlan, Kerem Ersoy, İlker Takpak

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır, Peres, Hugo, Ahmetcan Kaplan (Dk. 66 Dorukhan Toköz), Puchacz, Siopis (Dk. 83 Koita), Bakasetas (Dk. 73 Hamsik), Abdülkadir Ömür (Dk. 84 Berat Özdemir), Visca, Kouassi (Dk. 65 Nwakaeme), Cornelius

YUKATEL KAYSERİSPOR: Lung, Onur Bulut, Hosseini, Mert Çetin, Carole, Campanharo, Attamah (Dk. 90 İlhan Parlak), Kemen (Dk. 66 İbrahim Akdağ), Thiam, Emrah Başsan (Dk. 76 Mustafa Pektemek), Gavranovic (Dk. 76 Cardoso)

GOL: Dk. 87 Cornelius (Trabzonspor)

SARI KARTLAR: Dk. 62 Kemen, Dk. 70 İbrahim Akdağ, Dk. 83 Thiam, Dk. 90 Mustafa Pektemek (Yukatel Kayserispor), Dk. 70 Bakasetas, Dk. 74 Puchacz, Dk. 74 Siopis, Dk. 90 Hamsik (Trabzonspor)

TEKNİK DİREKTÖR ABDULLAH AVCI'NIN MAÇ SONU DEĞERLENDİRMELERİ

Teknik Direktör Abdullah Avcı, Yukatel Kayserispor maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Yukatel Kayserispor ile bu sezon üçüncü kez karşılaştıklarını belirten Avcı, “Rakibimiz ile burada oynadığımız son maç üzerinden hazırlıklarımızı yaptık. Kayserispor bir geçiş takımı ve kenar orta yapabiliyorlar. Kupada da özellikle Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı eleyerek buraya geldiler. 180 dakikalık sahnenin 90 dakikalık bölümünü 1-0’lık avantajla tamamladık. Beni memnun eden bir durum var. 41. müsabakamızı oynadık ve bu zamana kadar oyun anlamında çok sallanmayan, inişleri çıkışları olmayan, dengesi olan bir takım olduk. Özellikle ligdeki Karagümrük ve bugün oynadığımız Kayserispor maçında oyunu tamamen forse eden, topa sahip olan, bu oyuna sadık kalan, sadakat gösteren oyuncu grubuma teşekkür ediyorum. Her türlü oyunu denediler. Merkezden, kanatlardan ve kenar ortalarıyla denemeler yaptılar. Özellikle de bu geçiş takımına karşı hücum yapıp topa sahip olurken geçiş hücumu vermedik. Duran top ve kenar ortadan tehlike yaratmaya çalıştılar. Oyun olarak çok üstün oynadık ve bunun yanında taraftarlarımıza da bu oyuna sadık kaldıkları ve verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum. Hem savunmada hem de hücumda bize destek oldular. Sene başından beri destekleri devam ediyor. Mart ayında şampiyon olamadık diye üzülmesinler. Trabzonspor iki kulvarda da hedefe emin adımlarla gidiyor. Son iki, iki buçuk aydır sakatlıklar nedeniyle çok sirkülasyon yaşadık. Şimdi kadro derinliğimiz biraz daha fazla oluştu. Oyunda hemen hamlelerimizi yapabiliyoruz ve kalitesi yüksek bir takım olma yolunda önemli adımlar attık. Bugün iyi bir takıma karşı kazandık ama bunun rövanşı var. Şimdi hafta sonunda oynayacağımız müsabakaya en iyi şekilde hazırlanacağız” dedi.