İlçe Müftüler Toplantısı Pazar'da Yapıldı

İsmail AKDEMİRCİ
İl Müftülüğü ile ilçe müftülükleri arasında koordinasyonu güçlendirmek, yürütülen iş ve işlemlerde birlikteliği sağlamak ve daha verimli hizmet sunmak amacıyla düzenlenen tüm müftülerin katıldığı toplantı Pazar’da gerçekleştirildi.

Pazar İlçe Müftüsü Vedat Başsan’ın organizasyonuyla Pazarspor Günbatımı Tesisleri’nde yapılan toplantıya Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın Başkanlığında, İl Müftü yardımcıları Ali Çakmak, İsmail Temel, Rüstem Can, Kur'an Kursları İl Müdürü Ali Keskin, Pazar Müftüsü Vedat Başsan, Derepazarı Müftüsü Muhammet Yıldız, Çayeli Müftü Abdullah Yılmaz, Ardeşen Müftüsü Yaşar Zengin, Fındıklı Müftüsü Salih Özbek, Güneysu Müftü V. Hüseyin Ak, Hemşin Müftüsü Remzi Çalık, İyidere Müftüsü Abdullah Eroğlu, İkizdere Müftüsü Celal Malkoç, Çamlıhemşin Müftüsü Zeki Kaya ile il ve ilçe vaizleri katıldı.



Rize iline bağlı toplam 11 ilçenin müftülerinin katıldığı toplantı, İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Doğan, konuşmasında “Dinimizin anlaşılması, toplumun din konusunda aydınlatılması ve din hizmetlerinin niteliğiyle ilgili olarak birçok yeni beklentinin ortaya çıktığı günümüzde, Müftülüklerimizin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmek, sunduğumuz hizmetin kalitesini artırmak için elimizden gelen gayreti göstermemiz lazımdır” dedi.

Daha sonra Rize ve ilçelerinin sorunlarının dile getirildiği toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti. Gündem maddesinin önemli konularından 2014 Yılı Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri ile ilgili il planlanan faaliyetleri dile getirildi.

Kutlu Doğum Haftası’nın bu yılki ana teması Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Hz. Peygamber Din ve Samimiyet” ana tema olarak belirlendiğini açıkladı.

Pazar Belediyesi hizmet binasındaki salonda kutlanacak olan hafta da, Samsun İl Müftü Yard. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk konuyla ilgili Konferans verecek.