İl Başkanı Alim Sel ve Heyelan Bölgelerinde

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim beraberindeki İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt'le birlikte yoğun yağış sonrası sel ve heyelanın oluştuğu İkizdere ilçesine giderek hasarla ilgili bilgi alarak incelemede bulundu.

İl Başkanı Alim, Devletin tüm imkanlarıyla bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, “Yoğun yağışlar nedeniyle derelerin taşması sonucu İkizdere İlçemizde meydana gelen afetle ilgili bilgiler aldık, devletimiz bütün imkanlarını seferber etmiş durumdadır. Erzurum yolumuz ulaşılma açılmış, yaralar hızla sarılmaktadır.” dedi.

İl Başkanı Alim ve İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt İkizdere’nin ardından bir başka afetin yaşandığı Çayeli ilçesine giderek buradaki çalışmaları inceledi İl Başkanı Alim, “Çayeli İlçemiz ve Madenli Beldemizdeki son durumu da yerinde gözlemledik, yağışlar aralıklarla devam ediyor, hasar tespit çalışmalarımız sürerken bir yandan yaralar da sarılmaya devam ediyor. Vatandaşlarımız devam eden yağışlardan dolayı dikkatli olmalı ve her türlü riskli durumu yetkili mercilere bildirme noktasında hassasiyet göstermelidir” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, Rize'deki sel bölgesinde incelemede bulundu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AK Parti Genel başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı Rize'de selden zarar gören bölgelerde incelemelerde bulundu. 

Devletin bütün imkanlarıyla bölgede olduğunu vurgulayan Soylu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle de hem müdahale hem de yaraların sarılması hususunda talimatları söz konusudur. Bütün çalışmalar ona göre yapılacak. Hasar tespitleri ona göre yapılacak. Allah beterinden muhafaza etsin, duamız odur. Tekrar Çayeli'mize, Madenli'ye, Rize'ye, Artvin'e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Can kayıpları için de başsağlığı dileklerimizi, Allah rahmet eylesin." ifadesini kullandı. 

Rize'deki Selde Ölenlerin Sayısı İkiye Yükseldi

Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, Tüysüz'ün dün gece geç saatlerde yaralı olarak çıkarıldığı Çayeli ilçesi Köprübaşı köyünde yapılan ilk müdahalesinin ardından Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındığını hatırlattı.

Yaralıya hastanede her türlü müdahalenin yapıldığına belirten Tepe, "Olay yerinde kalbi durmuş ve ekiplerimizi ilk müdahalenin ardından kalbini çalıştırmıştı. Ardından hastaneye kaldırılmıştı. Maalesef yaralı olarak hastaneye getirilen 82 yaşındaki teyzemiz hayatını kaybetti." dedi.

Havva Tüysüz'ün ölümüyle selde hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye yükseldi.

Madenli beldesi Yeni Mahalle'de Ali Uzun'dan haber alınamaması üzerine AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve AKUT ekipleri çalışma başlatmış, ekipler Uzun'un cesedini evinin yakınındaki bölgeden toprak altından çıkarmıştı.