Hayatını Kaybeden Taşkın'ın Organları 5 Hastaya Umut Olacak

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde beyin kanaması nedeniyle tedavi altına alınan 53  yaşındaki Turan Salim Taşkın’ın daha sonra beyin ölümü tanısı konulması nedeniyle ailesi tarafından organları bağışlandı.

Rize’de inme sonucu beyin ölümü gerçekleşen Taşkın’ın organları 2 ilde 5 hastaya nakledilecek.
Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden gelen organ nakil ekipleri tarafından çıkarılan hastanın karaciğeri ve bir böbreği Erzurum’da 2 hastaya, diğer böbreği ve korneaları da Samsun’da 3 hastaya nakledilecek. 

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ise, Hayatını kaybeden uran 'a Allah'tan rahmet dileyerek, kederli ailesine baş sağlığı diledi. 

Tepe, “Bu özverili davranışı gerçekleştirdikleri için aile yakınlarına sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Ülkemizde çok sayıda organ ve doku bekleyen vatandaşımız var. Büyük bir kısmı bağış beklerken hayatlarını kaybediyorlar.” diye belirtti.

Merhum Taşkın’ın cenazesi bugün (02 Ekim 2018 Salı günü) öğle namazından sonra Pazar Sahil Camisinde kılınacak olan cenaze namazının ardından Derebeşı köyündeki aile kabristanlığında toprağa verilecek.

AA Pazar muhabiri ve habergüven.com camiası olarak Merhum Turan Salim Taşkın’a Allah’tan rahmet, kederli ailesinin yanı sıra Taşkın’ın sevenleri ile yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.