Doğu Karadeniz'de Biyokaçakçılıkla Mücadele



Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, son iki yılda Artvin, Gümüşhane ve Rize'de izinsiz olarak bitki ve hayvan türleri toplayan 19 yabancı uyruklu şahsa 593 milyon 84 bin lira idari para cezası uygulandığını bildirdi.

Bulut, yaptığı yazılı açıklamada, biyolojik çeşitlilik açısından zengin olan bölgede kontrol faaliyetlerini en iyi şekilde yürüttüklerini belirtti.

Geçen yıldan beri Artvin, Gümüşhane ve Rize'de yapılan çalışmalarda, izinsiz olarak doğadan bitki ve hayvan türleri topladıkları tespit edilen 19 yabancı uyruklu şahsa Çevre Kanunu'na muhalefetten 593 milyon 84 bin lira idari para cezası uygulandığını ifade etti.

Bölgede biyolojik çeşitliliğin sürdürülebilirliğinin önemli olduğunu vurgulayan Bulut, şunları kaydetti:
"Nesli tehdit ve tehlike altında olan endemik bitki ve hayvan türlerinin korunması, yasa dışı yollardan ticaretinin yapılmasının önlenmesi ile görevli müdürlüğümüz ilgili kurumlarla işbirliği içinde koruma ve kontrol faaliyetlerini en iyi şekilde yürütmektedir."

Bulut, vatandaşların dikkatli olmasını ve şüphelendikleri kişileri Orman ve Su İşleri Bakanlığı birimlerine, polis ya da jandarmaya bildirmelerini istedi.