Dede ve Torunundan Pazar’da Tarihi 4 Gözlü Köprüde Çevre Temizliği

Yaz aylarında deniz kenarında, Ciha Kalesinde, sokaklarda ve köylerinde gezerek çöpü yere kimin attığına bakmadan çevreyi temiz tutmak adına örnek bir girişimde bulunan Uçar, bu kez Pazar ilçesinin tarihi simgelerinden bir olan 4 gözlü kemer köprünün etrafında biriken çöpleri torunuyla birlikte topladı.

Uçar, insanların çevre temizliğine karşı daha duyarlı olmaları ve çevre temizliğine dikkat çekmek için torunuyla birlikte böyle bir şey yaptığını belirterek, “Mesire alanlarında ve yollarda çöplerin atılacağı konteynırlar var, ama buna rağmen bazı insanlar gittikleri yerlerde çöplerini sağa sola atıyor. Bu konuda insanların daha da duyarlı olmalarını istiyorum. Kişisel olarak başlattığım çevre temizlik çalışmasındaki amacım daha temiz ve güzel bir Pazar için. Çocuklarımıza güzel bir dünya bırakmak için. Bu noktada herkesten bu duyarlılığı bekliyorum.” dedi.

Topluma yaptıkları sürekli güzel eylemlerle birlikte insanlara haber verdiklerini ifade eden Uçar, “Bir daha böyle çirkin görüntülerin olmamasını istiyoruz. Ama maalesef biz söyledikçe insanlar daha üzerinde duruyor. Diyorlar ki biz sizi dinlemiyoruz çevreyi kirletmeye devam edeceğiz. Böyle bir durum gelişmiş. Bu gün Pazar’ımızın 4 kilometre mesafesindeki 4 gözlü çok güzel bir köprümüz var. Torunumla buraya gezmeye geldik. Gezilecek bir durum göremedik. Daha sonra tekrar gelerek çevre temizliği yaptık. İnsanlar buraya geliyor pikniğini yapıyor, görsel manzarasını seyrediyor. Ama bunu yaparken yaptıkları eylemde çevreyi kirli bırakmak. Bunu tamamen kamuya mal etmiyorum. Bu tamamen kişiye özel durum. Kişilerin yaptıkları yanlışları dile getirmek için söylüyoruz. Lütfen bu konuyla ilgili duyarlı olalım. Ne olur çevremizi ve geleceğimizi koruyalım.” diye konuştu.

Bunu yaparken de büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Uçar, çöp toplamaya devam edeceğini de söyledi.

Çevreyi temiz tutmalarını isteyen torun, “Bizde büyüklerimize örnek olalım diye çöpleri topladık.” dedi.