Dağcılar 30 Ağustos’u 3 Bin Rakımda Kutladı

Rize ve ilçelerinden katılımlarla 30 kişilik grup, araçla Çamlıhemşin İlçesine bağlı 2 bin 350 rakımlı Kavrun Yaylası’na, buradan 3 saat yürüyüşle 3 bin rakımlı Kaçkar Dağı eteğinde bulunan “Mezovıt” gölüne çıkarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladılar.

Kavrun Yaylası’nda araçlardan inen grup burada köprü üstünde Türk Bayraklarıyla birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramını hep birlikte kutladı.

Başkan Gökay İnan burada yaptığı açıklamada, “Her hafta sonu düzenlediğimiz gezilerimizden birini daha gerçekleştirdik. 30 kişi katıldı. Bu gezimizi 30 Ağustos şehitlerimize adıyoruz.” dedi.

Gruptan 10 kişi Kavrun Yaylası’nda beklerken 20 kişilik ekip 3 saat de 16 km yol yürüyerek önce namıyla bilinen Öküz Yatağına ulaştılar. Ardından ise tekrar zorlu tırmanışlarla Mezovit gölüne ulaştılar. 3 bin rakımlı zirvede ise 2.kutlamayı gerçekleştirdiler.

Geziye İstanbul’dan katılan Avukat Noter Kadir Yüksel ise anlamlı bir geziye katıldığını belirterek, “3 saat yürüyüş yaptık, bir yandan da bu güzel havada bol ve temiz oksijen teneffüs ettik. Ayrıca bugünkü gezimizde çok önemli bir anlam taşıdı. 30 Ağustos Zafer Bayramı şehitlerimize adıyoruz. Ruhları şad olsun.” dedi.

Geziyi tamamlayan grup daha sonra Kavrun Yaylası’nda bekleyen araçlarına döndü.