Çoruh'a düşen otomobilin aramaları sürüyor



Ferdi Altun'un kullandığı 08 AU 814 plakalı otomobilin, Yusufeli-Artvin kara yolunun Sebzeciler köyü mevkisinde kontrolden çıkarak Çoruh Nehri'ne düşmesi sonucu akıntıya kapılarak kaybolan Altun'un yeğenleri Ömer Aslan ve kardeşi Celal Aslan ile Erzurum'dan otomobile aldıkları kimliği henüz belirlenemeyen bir başka kişiyi arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Çalışmalara, Artvin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Artvin İl Jandarma Komutanlığı görevlilerinin yanı sıra Erzurum Sivil Savunma ve Arama Kurtarma Birliği'nden 7 dalgıç ile Rize Emniyet Müdürlüğüne bağlı Deniz Polisi 5 dalgıcın yanı sıra kaybolan kişilerin ailelerinin katıldığı öğrenildi.

Otomobilin suya batarak gözden kaybolması yüzünden ekiplerin bir kısmının botlarla nehre açılarak ucunda mıknatıs olan halatı nehre bırakarak mıknatısın metal olan otomobile yapışmasını sağlayarak aracın yerini tespit etmeye çalıştığı, ayrıca diğer dalgıçların da suda arama yaptığı kaydedildi.

Çalışmalara katılan diğer kişilerin de kancaları suya batırarak kaybolan kişileri ve aracı bulmaya çalıştığı ancak henüz kaybolan kişiler ile araca ulaşılamadığı belirtildi.

Sinop'ta askerlik yaptığı ve raporlu olarak memleketi Artvin'de bulunduğu belirtilen Ferdi Altun olay öncesi yeğeni Celal Aslan ile Erzurum Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne giderek Şırnak'taki birliğinden izine gelen diğer yeğeni Ömer Aslan ve bu kişinin otobüste tanıştığı Eren Polat ile kimliğini bilmedikleri bir kişiyi daha otomobile aldıktan sonra Artvin'e dönüşe geçmişti.

Dönüş yolunda gerçekleşen kazada otomobildekilerden yüzerek kurtulmayı başaran Polat ve Altun, yaralı olarak Yusufeli Devlet Hastanesine kaldırılmış, Ömer ve Celal Aslan kardeşler ile aynı araçtaki diğer kişi kaybolmuştu.