CHP Rize İl Başkanı Deniz’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

CHP Rize il başkanı Saltuk Deniz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz açıklamasında Yüzü aşkın gazeteci hükümlü ve tutuklu olarak bir yılı daha hapiste geçirdiğini belirterek, “Böyle bir dönemde gazeteciler günün buruk kutlayan gazetecilere yaptıkları görevde başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Deniz, “Haberin ve hakikatin peşinde koşması gereken yüzlerce gazeteci, adliye koridorlarında koşturdu, mahkeme salonlarında halkın haber alma hakkını, basın özgürlüğünü ve hakikati savunmak zorunda bırakıldı” dedi.

Başkan Deniz, “İktidar, yargı sopasıyla ‘yola getirme’ gayesinde. Sarayın güdümündeki Basın İlan Kurumu ilan gelirlerini keserek destur verme halinde. Bazı gruplar, sokaklarda gazetecilere saldırarak dayakla susturma girişimde. Gazetecileri fişleme çalışmaları yürüten iktidarın emrindeki vakıflar… Yüksek yargı kararlarına uymayan mahkemeler. Binlerce mobbinge, on binlerce işsiz gazeteci, milyonlarca lira ceza. İşte tek adamın baskısı altındaki medya… Bugün,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Tüm baskılara direnen, hala bir yerlerde haber alma hakkımızın, basın özgürlüğümüzün ve hakikatin peşinde koşan tüm gazetecilere teşekkür ediyorum” dedi.