Çayelispor Şampiyonluk İçin Gün Sayıyor

Lütfi KOBAL

Ligin bitimine 3 hafta kala en yakın rakibine 8 puan fark atan Çayelispor’da, tüm camia ve İlçe,  artık takımlarına şampiyonmuş gözü ile bakıyor.

Bu haftayı bay geçiren Çayelispor resmen şampiyonluğunu ilan etmesi için kalan 2 maçından bir tanesini alması yetiyor.

Bu hafta maçı olmamasına rağmen işi sıkı tutan teknik direktör Şevki Tonyalı, idmanlarına periyodik olarak tesislerinde devam etti.  İdman öncesi takım ile bir konuşma yapan Tonyalı, 2 final maçları daha kaldı diyerek, zevkli ve neşeli bir idman gerçekleştirdiler.

Kulüp Başkanı Engin Sofu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bu hikayenin baş kahramanlarından bahsederek sözlerime devam ediyorum. Bu oluşumun ve gücün, bu şampiyonluğun, en büyük kahramanı Eyüp Rizeliler derneği başkanı ve ayrıca kulübümüzün onursal başkanı Mehmet Yazıcı’ya aittir. Onun sayesinde güç elde ettik. Onun sayesinde insanlarla tanıştık, kendisi Smart Holding Yönetim Kurulu Başkanı hemşerimiz Halil Demirdağ ile tanıştırdı. Allah razı olsun. Şehrinin takımına sahip çıkarak finansal destek sağladı. Bu süreçte bize 3 yıl destek sağlayan ilçemiz Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi’ye de teşekkür ederim. Onun dışında bizler, yönetim, teknik ekip ve sporcularımız inandık, savaştık ve mücadele ettik. Sonuç buraya kadar geldi. Bu şampiyonluğu Çayelilere armağan ediyorum, Rizelilere armağan ediyorum, sporu seven herkese armağan ediyorum.”

Zafere 3 hafta kaldığını da ifade eden başkan Sofu, “3 Hafta kaldı. Bu hafta bay geçtik. Son iki haftaya giriyoruz. Matematiksel olarak rahatlamak istiyorsak gerçek manada şampiyon olduk diyorsak, 2 maçtan mutlaka birini almak gerekiyor. Bunu derken bu aşamadan sonra temkinli olmak zorundayız. Yani oldubitti ye getirmeden, biz bugün burada toplandıysak, nasıl olsa şampiyon olduk kazanacağız demek değil, olayın ciddiyetinin farkındayız. Yani en önemli maçlara nasıl hazırlandıysak, bu haftaki maça da aynı ciddiyetle hazırlanmaya gayret ediyoruz.” dedi.

TEKNİK DİREKTÖR ŞEVKİ TONYALI’NIN DEĞERLENDİRME VİDEOSU