Belediye Başkanı Basa’nın Öğretmenler Günü mesajı

Basa, mesajında, kendisinin de öğretmen annenin çocuğu olduğunu ifade ederek, bizleri eğiten ve öğreten, bilgi-beceri kazandırıp yaşama hazırlayan, öğretmenlere çok şey borçlu olduklarını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul ettiği bu anlamlı günde, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayan Başkan Basa, geleceğin güvencesi eğitim, eğitimin güvencesi ise öğretmenlerdir diyerek, şunları kaydetti:

“Bir toplumun geleceğini büyük bir özveriyle, yoğun fedakârlıklar göstererek şekillendirip, geleceğe ışık tutan öğretmenlerimiz, geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızı, gençlerimizi yetiştiren, verdikleri eğitim ile topluma şekil veren kutsal bir görevin fedakâr temsilcileridir. Onlar sadece okulu, öğrencileri değil tüm bir toplumu düzenleyen, şekillendiren toplum mimarlarıdırlar. Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum. Bu duygularla ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah rahmet eylesin, sağ olan öğretmenlerimizin de ellerinden öperim.”