Belediye Başkanı Basa Pazar’da Yapılacak Çalışmaları Anlattı

Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, Belediye Başkanı Ahmet Basa, TSO Başkanı, siyasi parti ve STK başkanları, il genel ve belediye meclisi üyeleri ile diğer davetlilerin katıldığı toplantı gerçekleştirildi.

Pazar Belediye Başkanı Basa burada yaptığı konuşmada, ilçede yapımı düşünülen kentsel dönüşüm ve deniz dolgusu projeleri, çöp aktarma merkezi ve diğer çalışmalar hakkında Ankara’da bakanlıklarda bir dizi olumlu görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Basa, konuşmasında şunları söyledi:

“10 yıldır yapılması için uğraştığımız Deniz dolgusunun önünde liman engeli olduğu için yapılamıyordu. Biz bunun liman kalkmadan da olabileceğini anlattık. Konu hakkında karayolları 6 aylık bir çalışma yaptı. Tekrar konuyu ele aldık. Bu konu üzerine çalışma yapılıyor. Şimdilerde ÇED raporu hazırlanıyor. Trabzon Bölge Müdürlüğüyle irtibata geçip programa aldıracağını söyledi.

Daha önce TOOB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun Pazar ilçesine yapılması için verdiği okul söz ile ilgili Milli Eğitim Bakanımız ile konuyu tekrar görüştük. TOOB bu parayı başka bir yatırımda kullanılmasını önerdi ve Pazar’da “ÖZEL EĞİTİM OKULU” yapılması gündeme geldi.14 derslik olacak okul sadece Pazar’a değil bölgeye de hizmet verecek. Bu konu hakkında Milli Eğitim Bakanımız bize söz verdi. Pazar Fen Lisesi’nin dış kaplamasının yapılmasını bakana ilettiğini ve olumlu karşılandığını, kısa sürede yapılacağı sözünü de aldık.

Hemşin yolu üzerinde spor sahası olarak tahsis edilen çöp yeri artık aslına uygun hale getirilecektir. 7 aydır biz çöpümüzü Trabzon’a nakil ediyoruz. Buranın yapımı tamamlandığında gençlerimiz sportif faaliyetlerini daha güzel ortamda yapacaklardır.

Belediye meclisinde de gündeme gelen Kızkulesi’nden havalimanına kadar bisiklet ve yaya yürüyüş yoluna ait proje çalışmamız bitti. İhaleye çıkacağız.

Uzun süredir ilçenin olmazsa olmazlarından olan ve bugüne kadar hala başlanılamayan Kentsel dönüşüm için ilk olarak eski belediye iş hanının yapımıyla başlayacağız. Buradaki vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz. Ön görüşmelerimiz tamamlandı. Her türlü desteği vereceğiz. Proje btti.15 gün içinde bire bir çalışmayı başlatacağız.”

Pazar Kaymakamı Akın’da yaptığı konuşmada kentsel dönüşümüm önemine dikkat çekerek, deniz dolgusundan önce başlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Pazar’ın çok hızlı bir gelişme yakaladığını belirten Kaymakam Akın, ilçenin tarihi ve kültürel zenginliği ile de bir adım öne çıktığını ifade etti.