Belediye Başkanı Basa çalışmalarını anlattı



Mustafa ÖZYANIK
Basa, 29 Mart 2009 yerel seçimler sürecinde Pazar Belediyesi olarak yola çıkarken dağıttıkları seçim broşürlerinde yazılanların birçoğunu gerçekleştirdiklerini belirterek, “AK Parti Pazar İlçe Başkanım Adem Yıldız, İl Genel Meclis Üyelerim Rasim Çorbacı ile Leyla Veyisoğlu, şahsım olarak ben ve ekibimle, Milletvekillerimiz Nusret Bayraktar ve Hasan Karal’ın yanı sıra Bakanımız Hayati Yazıcı’nın destekleriyle bu hizmetleri gerçekleştirdik. Bu çalışmalar sürecinde emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Pazar’da Cumhuriyet Halk Partisi dönemindeki belediyecilik anlayışı ile AK Parti dönemindeki belediyecilik anlayışındaki farka değinen Basa, “Cumhuriyet Halk Partisi ile bizim belediyemiz arasındaki farka birkaç örnek ile değinmek istiyorum. Bize alt yapı çalışmaları kapsamında yollar bakımında ne yapıldı diyorlar. Yapılanları söylemiyorlar yalnız ne yaptınız diyorlar. Bende kendilerine soruyorum. Ne yapmışlardı ki bizden ne bekliyorlar. Yolların durumu belliydi. 4 yıldır hala yapa yapa bitiremedik. Yaklaşık 8 bin metreküp beton döktük. Halen daha devam ediyoruz ve 8 bin metreküp yeni beton ihalesi yaptık. Herhalde yapılan bu çalışmaları görmüyorlar” İfadelerini kullandı.

Pazar’ın içme suyu olan Tomaslı projesinin de bir iki aya kadar tamamlanacağını hatırlatan Basa, “Allah razı olsun ki bizden önce başlamışlardı Tomaslı Su Projesi’ne. Yaptıkları ilk çalışmaları, seçim arifesinde ne olursa olsun da başlayalım mantığıyla yapılmıştı. Bitirmeyi planlamadan, sanki 2009’dan sonra sanki Pazar Belediyesi kapanacak gibi davranarak hareket etmişlerdir. Şuanda çalışmalarımız devam etmektedir ve bir iki ay içerisinde tesisin açılışını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Pazar Kültür Merkezi’nin belediye binası olarak hizmet vermesi yönündeki tepkilere açıklık getiren Basa, “Bize diyorlar ki Kültür Merkezi’ni nasıl belediye binası yaparsınız. Gelsinler baksınlar. Bu binada belediye hizmetlerinin yanı sıra kültür hizmeti de var. Kütüphane hizmeti de verilmekte. Bu eleştiriyi yapanlara soruyorum. İnşallah televizyonda bunları karşılıklı olarak tartışacağız” açıklamasında bulundu.

Basa, ilçede yolu yapılmamış hiç bir mahalle kalmayacağını belirterek, yaklaşık 5 milyon liraya mal olacak kanalizasyon ve derin deşarj sistemi çalışmalarının yüzde doksanının tamamlandığını söyledi.