Başkan Basa'dan 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü Mesajı

Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, İstiklal Marşı’nın TBMM’de Kabulünün 100’üncü yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Basa, mesajında, her dizesinde ayrı bir anlam barındıran İstiklal Marşı'nın Türk milletinin vatan ve bayrak sevgisinin en önemli simgelerinden biri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türk milletinin kahramanlığını, vatan sevgisini, Hürriyet tutkusunu, karakterini ve eşsiz mücadelesini ölümsüzleştirerek, halkımızın hislerine tercüman olan büyük mütefekkir, şair, dava adamı Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı ile bu kahramanlığı ölümsüzleştirmiştir. İstiklal Marşı, Türk milletinin yurt ve bayrak sevgisinden, özgür ve bağımsız yaşama duygusundan ödün vermeden, haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var oluşunun, milli birlik ve bütünlüğünün simgesi olmuştur. Bu anlamlı günde Mehmet Akif’in “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” sözünü hatırlatarak, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü, İstiklal Marşı'mızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve bütün istiklal kahramanlarımızı bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum."