Bakan Yazıcı'nın talimatıyla ev sahibi olacak



Muhittin Sandıkçı
Çayeli ilçesinin Buzlupınar köyünde, Gürcistan asıllı eşi Emine Koyuncu ile yaşayan Ziya Koyuncu'nun evi, 2006'da yanarak kullanılamaz hale geldi.Bunun üzerine Koyuncu çifti, Çayeli Kaymakamlığınca, öğrenci yetersizliği nedeniyle kullanılmayan köydeki ilkokul binasına yerleştirildi.

Bu arada, yanan evden eşyalarını kurtaramayan Koyuncu ailesinin yardımına bazı sivil toplum kuruluşları ve komşuları koştu. Ailenin koltuk ve halıları komşuları tarafından temin edilirken, beyaz eşyası da sivil toplum örgütleri ve kaymakamlık desteği ile alındı.

Tek katlı olan ve sınıflar da dahil 6 bölümden oluşan okul binasında, müdür odasını mutfak yapan çift, sınıfları yatak ve oturma odasını olarak kullanıyor.

Tabelası halen duran binanın, mutfak olarak kullanılan bölümün girişindeki "müdür" yazısı dikkati çekerken, koridorda, yanında Türk bayrağı bulunan, çiçeklerle süslenmiş Atatürk büstü de aynen muhafaza ediliyor.

Buzlupınar köyü Muhtarı Rıfat Kolivar'ın, Koyuncu ailesinin durumunu aktardığı Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın talimatı üzerine, çift için ev yapımına başlandı.

Ziya Koyuncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yedi yıldır okulu evi gibi bildiğini, eşiyle hiçbir sıkıntı çekmeden yaşamlarını sürdürdüklerini belirtti.

Kendileri için yeni ev yapımına başlandığını ifade eden Koyuncu, "Evim tamamlandığı zaman taşınacağız. Okulu evim bildim, korudum. Burada yaşadığım anılarımı asla unutamam. Yedi yıldır her tarafını evimiz gibi koruduk, bahçesinde sebze yetiştirdik. Unutulmaz anılarım var okulda" dedi.

Emine Koyuncu ise yedi yıldır herkesin kendilerine destek olduğunu dile getirerek, "Okulda yaşamımızı sürdürdük. Okul evimiz gibi oldu ancak evimiz tamamlanmak üzere, inşallah en kısa sürede evimize taşınacağız" diye konuştu.

-Yanan evin yerine yenisi yapılıyor-

Buzlupınar köyü Muhtarı Kolivar, Ziya Koyuncu'nun ÇAYKUR'dan emekli olduğunu, maaşının ancak geçimine yettiğini belirterek, yeni ev yapılması için durumu Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'ya anlattıklarını söyledi.

Bakan Yazıcı'nın, yanan evin yerine yenisinin yapılması için talimat verdiğini, havaların ısınmasıyla 100 metrekarelik evin yapımına başlandığını anlatan Kolivar, evin betonunun Kaymakamlık, demirinin Çayeli Bakır İşletmeleri, işçiliğinin ise Rize Belediyesi ekipleri tarafından karşılandığını ifade etti.

Kolivar, Ziya Koyuncu'nun hem okulda yaşadığını hem de okulu koruduğunu kaydederek, "Ziya amcaya çok güzel bir ev yapmak üzereyiz. Evin büyük bölümü tamamlandı. Havaların uygun gitmesi halinde Ziya amca, bir ay sonra ailesiyle evine taşınabilecek, yeni yuvasına yerleşmiş olacak. Bunca yıldır koruduğu okulu da farklı amaçlar için değerlendireceğiz" dedi.