Bakan Yazıcı, ÇAYKUR grevi için ne dedi




Yazıcı, bir gazetecinin 22 Nisan'da Tek-Gıda-İş sendikasına bağlı ÇAYKUR'da çalışan işçilerin greve çıkacağı yönündeki soruya ise "Yani çay üretim sürecinin başlayacağı bir süreçte biz fabrikadaki ya da alım yerlerindeki çalışmaları durdururuz demenin ben Rizeli ya da çalışanlar tarafından makul karşılanacağı düşüncesinde değilim. Ücret gibi konular oturulup konuşulur, bunların prosedürü vardır" yanıtını verdi.

Bu süreci başından bu yana sessiz bir şekilde takip ettiğine işaret eden Yazıcı, konuşmasını söyle sürdürdü:

"Hak arama peşinde olan insanların bu süreçlerde etkin rol gösterebilecek kişi ve kurumlarla temas kurması gerektiğini düşünüyorum. Hiç kimsenin bu güzel ülkemizde böyle büyük bir kampanya döneminde kaosa, çekişmeye ve kargaşaya yol açacak bir eyleme destek vermemeleri gerektiğini düşünüyorum. 'Biz buna direneceğiz her işçinin eline 8 ya da 10 bin lira para geçecek' diye değerlendirmeler duyuyorum. İyi hesap etsin arkadaşlar hiç kimse bu afaki değerlendirmelere inanarak duruşunu farklılaştırıp, sevgisini kine dönüştürmesin." 

-Rize sahiline yeni cami-

Yazıcı, şehirle ilgili olarak üç yeni gelişmenin olduğunu kaydederek, bunlardan birisinin kentin simgesi olabilecek yeni bir cami inşaatının sahil kesimine yapılacağını bildirdi.

Caminin geniş kapsamlı olacağına değinen Yazıcı, "Şehrin görselliğini öne çıkartacak ve sahilde biraz da simgesel nitelik taşıyacak bir Selahattin Camisi yapılması isteği var. Burada uygun olduğu konusunda mutabakat sağladık. İnşallah sahilde tam tekmil ünitelerde içerecek şekilde böyle bir tesis yapılması sağlanacak. Biz ve Rize açısından önemli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Yazıcı, Polis Meslek Yüksel Okulu'nun Kalkandere ilçesine, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin de Taşlıdere mevkisindeki çay paketleme fabrikasının yakınına taşınacağını sözlerine ekledi.