Atatürk 10 Kasım’da Pazar’da Saygıyla Anıldı

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk anıtı önünde yapılan tören, Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, İlçe Garnizon Komutanı Hava Üsteğmen İhsan Erdemir ve İlçe Belediye Başkanı Ahmet Basa’ın çelenk sunumuyla başladı.

Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te siren sesiyle 2 dakika saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekilmesi ve yarıya indirilmesinden sonra anıt önündeki tören son buldu.

Törene, Pazar Bölge Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Erbaş, Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Akbulut, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Özbek, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Demirdaş, İlçe Müftüsü Recep Şahan ve kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, vatandaşlar ile askeri erkân katıldı.

Anma programına daha sonra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Konferans Salonunda devam edildi. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Zekeriya Vardal yaptı.

Ardından Bir Tutkudur Mustafa Kemal adlı şiirin okunması, Atatürk’ün anıları video gösterisi, halkın gözünde Atatürk adlı video, nasıl söylerim öldüğünü adlı şarkının söylenmesi, son istek adlı tiyatro gösterisi, Atatürk’e yazılan mektubun okunması, hastane önünde incir ağacı türküsünün söylenmesi, resim sergisinin gezilmesiyle buradaki tören de sona erdi.