Ardeşen’de soygun: 1 yaralı



ÖMER FARUK ZENGİNAL
İlçenin Merkez Mahallesi Atatürk Caddesi'ndeki özel bir döviz bürosu, kimliği belirsiz kişilerce soyuldu. Bu sırada döviz bürosu görevlisi ise darp edilerek yaralandı.

Atatürk Caddesi'ndeki işyerinin önünde pusu kuran hırsızlar, işyerinin açılmasını bekledi. Saat 09.00 sularında işyerini açan döviz bürosu görevlisi Sündüz Baştopçu, içeri girer girmez arkasından gelen soyguncular tarafından kafasına sert bir cisimle vurularak yaralandı. Soyguncular döviz bürosunun kasa bölümünde para ve döviz bulamadığı için yaraladıkları Baştopçu’nun çantasını alarak içinde bulunan bir miktar döviz, cep telefonu ve özel eşyalarla birlikte kayıplara karıştılar.

Baştopçu, olay yerine çağrılan 112 acil servis ekiplerince Kaçkar Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan Baştopçu, daha sonra Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesine Kaldırıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ardeşen İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Kutlu, “Olayı gerçekleştiren kişilerin gürcü uyruklu oldukları iddia ediliyor. Ancak, soygunculardan birinin çok iyi Türkçe konuştuğu bilgisini edindik. Kimlikleri henüz belli olmadığı için bu kişilerin gürcü olup olmadığından emin olamıyoruz. Ayrıca, işyerindeki güvenlik kamerası ise kapalıydı. Sanırım sabah işyeri yeni açıldığı için görevli olan Baştopçu, güvenlik kamerasını açma fırsatı bulamadı. Çavre de yaptığımız araştırmalarda şapkalı ve gri kapüşonlu 40-45 yaşlarında kişilerin olduğu iddia edildi. Görgü tanıklarına göre bu kişiler olayı gerçekleştirdikten sonra dolana deresi civarından eski Pazaryerine doğru kaçtılar. Arama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda da halkımızdan destek bekliyoruz” dedi.

Kutlu, “Yaralanan Baştopçu’nun kafasına sert bir cisimle vurdular. Bu silah kabzası, kuru sıkı kabzası ya da metal bir cisim olabilir. Yaralanan döviz görevlisinin ifadesini alamadık. O yüzden emin olamıyoruz” ifadelerini kullandı.