Pazar'da Kızılay kavurma dağıttı

Kurban Bayramı’nda, Kızılay’a vekâlet vererek kurbanlıklarını kesen vatandaşlara kavurmaları bizzat adreslerinde teslim ediliyor.

Kızılay Pazar Şubesi Başkanı Esat Balta, Kızılay’ın mükemmel bir kurban organizasyonu gerçekleştirdiğini belirterek, “Kurban Bayramı’nda Pazar ilçemizde 18 kişi kurban vekâletini Kızılay’a verdi. Bu nedenle Kızılay merkez şubemiz tarafından kesilen kurbanlıkların video CD’si ile teşekkür plaketi ve her kurban sahibine de 1’er kiloluk kutularda kavurma gönderildi. Bizzat şahsım bu paketleri kurban vekâleti veren vatandaşlarımıza adreslerinde teslim ettim” dedi.

Başkan Balta, ayrıca Pazar’da vekalet verilerek kesilen kurbanlar karşılığında ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Kızılay tarafından, 400 kilo kavurmanın Kaçak Bahis daha yakında ilçeye gönderileceğini belirterek, “Gelecek olan bu kurban kavurmalarını, Kaymakamlığımız ve muhtarlarımız aracılığıyla belirleyeceğimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtacağız. Kızılay, kurban organizasyonunu konunun özüne sadık kalarak gerçekleştirmektedir. Kesilen kurbanların etleri kavurma edilip kolileniyor. Kavurmanın 1 kilosu kurban kesen vatandaşımıza, diğerleri de ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. İlçemizde 18 kişi Kızılay aracılığıyla kurban kesimi yaptırdı. Bu sayının artması, ilçemize gönderilecek kavurma sayısını da yükseltecek ve dolayısıyla da daha çok ihtiyaç sahibine kavurma verilecek. O nedenle gelecek Kurban Bayramlarında vatandaşlarımızın duyarlılıklarının artmasını bekliyoruz.” diye konuştu.