Acemi Kasaplar Hastanelere Akın Etti

Trabzon'da kurbanlıklar, genellikle kurban kesim yeri olarak belirlenen Akyazı'daki dolgu alanında kesildi. Kurban Bayramı dolayısıyla Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden getirilen ve Trabzon Belediyesince Akyazı'daki dolgu alanında belirlenen kurban satış ve kesim merkezlerinde alıcı bekleyen küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıklar, büyük oranda satıldı.

Dolgu alanında kurban satış ve kesim merkezinde kurulan çadırda büyükbaş hayvanlar kesildi. Bu çadırların yetersiz gelmesi nedeniyle küçükbaş hayvanlar, genelde satış yapılan çadırların yanında kurban edildi.

Öte yandan, kurban kesimi ve et parçalama sırasında yaralanan vatandaşlar, sağlık merkezlerine başvurdu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesine 20, Fatih Devlet Hastanesine 10, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine 12, Yavuz Selim Kemik Hastalıkları ve Rehabilitasyon Hastanesine 5 olmak üzere 47 kişinin tedavileri yapıldı.

Hastaneye gelenler arasında, kurbanlık hayvanların darbeleriyle bacağı kırılan ve kurban kesmek isterken elimi, parmağını keserek yaralanan kişilerin de bulunduğu bildirildi.

Bu arada, Aydınlıkevler Mahallesi'nde havaya ateş açtığı gerekçesiyle bir kişi gözaltına alındı. Polis ekiplerince şahsın üzerinde yapılan aramada, biri kurusıkı olmak üzere iki tabanca ele geçirildi.

-Rize

Rize'de, bayram namazının ardından kurban keserken yaralanan çok sayıda kişi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Rize Devlet Hastanesi ile ilçelerdeki sağlık kuruluşlarına müracaat etti.

Genellikle kurbanlıkların yere yatırılması sırasında yaralananlar ile kesim ve deri yüzme sırasında bileğini, kolunu, elini kesen 63 kişinin tedavisi yapıldı.

Acemi kasapların bir çoğu ayakta tedavi edilirken, bazılarının müşahade altına alındığı bildirildi.