Abdullah Avcı Kopenhag Maçının Ardından Açıklamalarda Bulundu

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında FC Kopenhag ile Trabzon’da karşılaşan bordo-mavililer, rövanş maçında 0-0 berabere kalmasına rağmen ilk maçı 2-1 kaybettiği için elendi.

Maçı değerlendiren ve rakibe net pozisyon verilmediğimizi ifade eden Abdullah Avcı “İlk ve ikinci maçta hem oyun olarak, hem rakip ceza sahasına fazla girme ve topa sahip olma konusunda rakibimizden daha iyiydik. Bugün özellikle oyun tamamen bizim kendi elimizdeydi. Rakibe özellikle ikinci yarıda net pozisyon vermedik. Oyuncularım her şeyi sonuna kadar denedi. Kazanıp Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmak istiyorduk. Ama bu seviyede hem oyun olarak hem konsantrasyon olarak planları uygulamalısınız. Girdiğimiz pozisyon sayısı da fazla ama bu seviyede bu pozisyonları değerlendirmemiz gerekiyor yoksa cezalandırılıyorsunuz. Rakip iyi savunma yaptı. Onları tebrik ediyorum. İki maçta da oyuncular her şeyi denedi kazanmak için. Nem oranları çok yüksek. Fizik kalitelerine çok etki eden bir durum. Berabere kaldık ve elendik. Avrupa Ligi’nde devam edeceğiz. Taraftarımız bize çok destek verdi. Onlardan da biraz daha hoşgörü bekliyorum. Gelip destek oldukları için teşekkür ediyorum. Hafta sonu Galatasaray maçı var onu en iyi şekilde fiziksel ve zihinsel olarak toparlanarak hazırlanmak istiyoruz“ ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Abdullah Avcı “Bu seviyede 5-6 tane pozisyona girmek iyidir. Biz kendi ligimizde top bizdeyken oynayan bir takımız. Topa sahip olarak oynayan bir takımız. Geçen hafta ilk 10 dakikada 10 faul yapmışlardı. İkinci yarı 7 tane yapabildiler. Oyunu fiziksel temas üzerinden anlatamayız. Biz bugün rakibimize karşı üstün oynadık. Ama topu kaleden içeri geçiremedik. Bu tür müsabakalarda son dakikalarda bile gol atsan farklı bir noktaya gidebiliyor. O yüzden oyun disiplinine sadık kalmak gerekiyor. Bence bugün oyunun sonuna kadar hep hakim olduk. Ben 1.5 senedir buradayım. Harika işler yapılıyor. Bir oyun kültürü ve felsefesi oluşuyor. Yurtdışına oyuncu satılıyor. Kupalar alınıyor. Benim yolum uzun bir yol. Oyunu nasıl geliştiririm, organizasyonu nasıl geliştirebilirim bunun üzerine çalışıyoruz. Şehir bana çok destek verdi destek vermeye de devam ediyor. Taraftarımızı da hoşgörüye davet ediyorum. Tabi bu duygu oyunu skora göre değişebiliyor ama sonra da kaybolabiliyor. Biz burada Trabzonspor nasıl dahan iyi hale gelir onun için çalışıyoruz” dedi.

Hedefin her maçı kazanmak olduğunu vurgulayan Avcı “Avrupa Ligi’nden önce kura çekimi var. Ve pazar günü Galatasaray ile bir müsabakamız var. Fiziksel ve zihinsel toparlanmamızı yaptıktan sonra parça parça bu konuları konuşuruz. Bu seviyelerde yarışmak kolay değil. Bunlara doğru bir şekilde hazırlanmak gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bakasetas ve transfer konularında yöneltilen sorulara da yanıt veren Avcı “Bugün Bakasetas’ı risk alarak sahaya attık. Çok tercih etmem genelde ama bugün onu son anlarda oyuna aldık. Birkaç tane de şut denemesi oldu. Bakasetas da çok oynamak istedi. Umarım sakatlığı ilerlemez. Ben bugün bu maça odaklandım. Transfer ile ilgili temasım olmadı. Yarın daha net belli olur“ ifadelerini kullandı.