A Milli Futbol Takımı patronu Avcı Rize'de

Yardımcıları Okan Buruk ve Tayfun Korkut ile birlikte kulübe gelen Avcı'yı, futbol şube sorumlusu Oğuz Aydın ile yönetim kurulu üyeleri Muharrem Kasap ve Mustafa Baltacı karşıladı. Avcı'ya kulübü ziyareti sırasında çiçek verildi. Avcı, daha sonra bir süre yeşil-mavili takımın antrenmanını izledi.

Bir dönem Çaykur Rizespor'da da forma giyen Avcı'ya antrenman sahasında Muharrem Kasap tarafından, üzerinde ismi yazan 53 numaralı forma ile çeşitli hediyeler verildi. Yardımcıları Okan Buruk ve Tayfun Korkut'a da Çaykur Rizespor forması hediye edildi.

Ardından Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'ni ziyaret eden Avcı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un bu akşam UEFA Avrupa Ligi'nde PSV Eindhoven ile yapacağı maçı izlemek üzere bölgeye geldiğini, bir Rizeli ve Rizesporlu olarak Çaykur Rizespor takımını çalıştıran Mehmet Ali Karaca'ya destek olmak için de kentte bulunduğunu söyledi.



Mehmet Ali Karacı'nın kaliteli ve Rize'nin içinden gelmiş, futbol oynamış, kendini geliştiren birisi olduğunu dile getiren Avcı, ''Yönetimin de ona destek vermesinden yanayım. Gorabet Yeni insanların, yeni yüzlerin önünün açılması gerekiyor. Karaca da bunlardan birisi. Benim arkadaşım olduğu için değil, bu gerçek duygularım. Başarılı olmasından ve uzun süre Çaykur Rizespor'da çalışmasından yana gönlüm. Ekibimizde de yeni arkadaşlarımız var. Oyunculuk dönemlerinde de futbolun önemli yüzleriydiler. Şimdi mesleki anlamda hizmet etmeye çalışacaklar. Biz nasıl böyle arkadaşlarımızın önünü açıyorsak, Çaykur Rizespor'un da Karaca'nın önünü açacağını, destek olacağını düşünüyorum'' diye konuştu.



Çaykur Rizespor'un geleceği adına yapılmış tesis, stat ve projelerin son derece güzel olduğunu, bunların yakın zamanda hayata geçmesini umduğunu ifade eden Avcı, ''Rizeli bir futbol adamı olarak bir gözümüzün ve ayağımızın burada olacağı bir gerçek'' dedi.

20 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılacağını ifade eden Avcı, Türkiye'deki statların fiziki şartlarının düzeltildiğini, şampiyonanın bazı grup maçlarının Rize'de yapılmasının Rize ve bölge adına da güzel olduğuna inandığını kaydetti.

Avcı, bir gazetecinin şike iddiaları ile ilgili yargı sürecini nasıl değerlendirdiği yönündeki sorusu üzerine, ''Ben 8 aydır bu konuları hiç konuşmadım. Sahanın içi çok güzel, orayla ilgilensek daha doğru olacak'' diye konuştu.

Avcı, daha sonra Türkiye Faal Futbol Antrenörleri Derneği Rize Şubesi'ni de ziyaret etti.