3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü



Kalkan, "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajda, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından alınan kararla 3 Mayıs'ın Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kutlandığını anımsattı.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kamu hizmeti ifa eden ve çalışmaları yürütürken halkın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan, kamuoyunun istek ve şikayetlerini yansıtma görevini üstlenen, özgür, objektif basının, insan haklarının önemli güvencelerinden olduğunu ifade eden Kalkan, şunları kaydetti:

"Özgür basın, aynı zamanda demokratik ve çağdaş toplumların en önemli denetleyici kurumlarından biridir. Basının hem özgür, hem de tarafsızlığı, bireyin ve toplumun haber alma, bilgi edinme hakkını kullanmasına, kamuoyunun duygularını ve düşüncelerini objektif olarak yansıtmasına, bu suretle demokrasinin, insan haklarının, temel hak ve özgürlüklerin gelişimine katkıda bulunur. İlimizdeki yerel ve ulusal basın kuruluşlarının, vatandaşlarımızın haber alma hakkını ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmeleri, toplumumuz tarafından takdirle karşılanmaktadır."