3 Bakan Sel Bölgesi Rize’de

Rize’ye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu sel bölgesinde incelemelerde bulundu. Rize'de meydana gelen sel ve heyelan sonucu ölü sayısı 6'ya yükselirken, kayıp 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Bakanlar önce Güneysu’da incelemelerde bulundu. Ardından 3 kişinin enkaz altında arandığı Muradiye Beldesine gelerek burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Soylu, yaptığı açıklamada, “Hem Rize’mize Hem Türkiye’mize geçmiş olsun diliyoruz. Meteoroloji’nin yaptığı tespitler çerçevesinde saat 15.00’dan itibaren normal yağış kendisini biraz daha yoğun bir yağışa bıraktı ve 7 saatte metrekareye 220 kilogram düşecek şekilde bir yağmur yağdı. Çayeli, Kalkandere, Güneysu ve Muradiye Beldesi’nde etkili oldu. Şuanda mahsur kalmış, ulaşamadığımız vatandaşımız bildiğimiz kadarıyla yok. Yaklaşık 53 köy yolu ve bağlantısı şuanda kapalı durumda. Tüm ekiplerimiz bu konuda çalışmalarına devam ediyor. Genel Başkan Yardımcımız Hayati ağabey ve yine Gençlik Ve Spor eski bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak Bey, Bakan yardımcımız DSİ Genel Müdürümüz, Karayolları Genel Müdürümüz ve Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri hep birlikte buradayız.” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise, "Gerekenleri arkadaşlarımız yapacaklar, riskli alanlar tespit edilerek yıkılacaktır. Büyükköy, Madenli, Güneysu ve Muradiye'de dört ayrı ilçe ve beldeye ekipleri ayrı ayrı yolluyorsunuz ekiplerle geziyorsunuz bir günde çalışmaları bitiriyorsunuz" dedi.

Bu arada Pazar ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle yollar göle döndü, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Köylerde ise kopmalar meydana geldi.

İl Afat ve Acil Durum Müdürlüğüne, Rize ili Güneysu, Pazar, Ardeşen, Çayeli, Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerinde aşırı yağışlar sonuncu 30’a yakın ihbar geldiği belirtildi.

Rize İl Özel İdaresi yaptığı açıklamada, “Yaşanan afetlerde Çayeli ilçemizde 35, Güneysu ilçemizde 21, Merkez ilçemizde 10, İkizdere ilçemizde 3 ve Kalkandere ilçemizde 3 köy yolu ulaşıma kapanmıştır. 23.00 saati itibariyle kapalı olan 72 köy yolumuzda, 50 personel ve 30 iş makinesi ile çalışmalarımız devam etmektedir.” denildi.