10 Kasım’da Atatürk Pazar’da Saygı ve Hasretle Anıldı

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk anıtı önünde sunuculuğunu Necat Sağbaş Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Meltem Şahin’in yaptığı tören, Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, İlçe Garnizon Komutanı Hava Üsteğmen İhsan Erdemir ve İlçe Belediye Başkanı Ahmet Basa’ın çelenk sunumuyla başladı.

Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te siren sesiyle 2 dakika saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekilmesi ve yarıya indirilmesinden sonra anıt önündeki tören son buldu.

Törene, Pazar Bölge Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Erbaş, Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Akbulut, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Osman Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, Pazar ADD Başkanı Metin Atasaral ve kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, vatandaşlar ile askeri erkân katıldı.

Anma programı Atatürk Anıtı’ndaki törenin ardından Necat Sağbaş Anadolu Lisesi Konferans Salonunda devam edildi. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşma sonrası tiyatro gösterimi, Atatürk’ü görenler adlı video gösterimi, zeybek gösterisi, oratoryo gösterisi ve koro dinletisi ile anma programı sona erecek.