19 Mayıs 2012 Cumartesi

KOSGEB Rize'de yüzde 90 destek sağladı

KOSGEB Rize Hizmet Merkezi Müdürü Selçuk Usta, geçen yıl başvuru yapan projelerin yüzde 90'ına destek sağladıklarını söyledi.

05 Şubat 2012 Pazar 13:02
Bu haber 159 kez okundu
KOSGEB Rize'de yüzde 90 destek sağladı
Usta, Rize Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (RİSİAD) davetlisi olarak, Başkan Mustafa Külünkoğlu ve üyelerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, kurumlarınca verilen desteklerin miktarının belki küçük olduğunu, ama bunların bile işletmeleri tetiklemeye yettiğini belirtti.

Amaçlarının da işletmeleri motive etmek olduğunu vurgulayan Usta, ''Geçen yıl ilimizde yaklaşık 50 firma girişimcilik, 25 firma KOBİ proje, 1 işletme işbirliği güç birliği ve 1 işletme de ARGE proje desteklerinden yararlandı. Geçen yıl başvuru yapan projelerin yüzde 90'ına destek sağladık'' dedi.

Projesiyle başvurup destek alamayan birkaç firma olduğunu, onların da desteklemedikleri alanları kapsadığını anlatan Usta, şunları söyledi:
''Özellikle girişimcilik alanında çok farklı projeler geldi ve bunlar işlerini kurarak faaliyete başladı. Geçen yıl bu projelere yaklaşık 1 milyon lira hibe destek sağladık. Bu oranlarla Türkiye genelinde iyi bir yerde yer alıyoruz. Ama biz bu miktarın daha da artmasını, daha fazla proje gelmesini istiyoruz. Bu desteklerimiz motivasyon amaçlıdır. Bunu firmalarımız en iyi şekilde değerlendirmelidir.''

Usta, yaptıkları şeylerden birinin de işletmelere proje kültürü kazandırarak onların proje hazırlayabilmesini sağlamak olduğunu dile getirerek, ''Baktığımız zaman diğer devlet destekleri de projeye destek veriyor. Kim olursa olsun 'bana projenle gel' diyor. Her tarafta böyledir. Onun için bütün işletmelerde proje kültürü ve bilincinin oluşması gerekir'' diye konuştu.  

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

    GAZETE MANŞETLERİ

    HAVA DURUMU

    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    NAMAZ VAKİTLERİ

    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    SPOR TOTO SÜPER LİG

    Tür seçiniz:

    SENDE YAZ

    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    ARŞİV

    MÜNEVVER KUAFÖR

    canlı yayın

    halit

    eczane