Advertisement
       
Yazı Boyutu
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
ANASAYFA arrow HABERLER arrow YURT VE DÜNYA arrow Tarihi görüşme sona erdi
Tarihi görüşme sona erdi Yazdır e-Posta
Perşembe, 15 Temmuz 2010

TBMM'deki Başbakan Erdoğan ve Kılıçdaroğlu görüşmesi 1.5 saat sürdü.

Image

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın terör ziyaretleri Salı günü DSP'yle başladı. Dün BBP, SP ve TÜSİAD ile görüştü. Bugün ise terör ziyaretlerinin en önemli ayağı olan CHP var. Bu tarihi görüşme saat 11.00'da TBMM'de başladı ve 1.5 saat sürdü.

Kılıçdaroğlu Başbakan'ı 'hoşgeldiniz' diyerek karşıladı. Başbakan Erdoğan gazetecilerin beklediği kapıdan değil diğer kapıdan giriş yapınca büyük bir izdiham yaşandı. İki lider görüşme sonrası objektiflere poz verirken, Kılıçdaroğlu birazdan görüşmeye dair açıklama yapacak.

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu görüşmesi 1,5 saat sürdü.

BASIN ORDUSU TERS KÖŞE OLDU

Başbakan Erdoğan, Meclis'teki tarihi görüşmeyi görüntülemek için TBMM'ye akın eden basın mensuplarını adeta 'ters köşe' yaptı. Başbakan Erdoğan, gazetecilerin beklediği kapıdan giriş yapmayarak diğer kapıdan gelince bir anda izdiham yaşandı. Başbakan'ın geldiği tarafa dönmeye çalışan gazeteciler buna rağmen görüntü almayı başaramadı.

Başbakan’ın gelişinden hemen önce korumaların geldiği yöne doğru objektiflerini çeviren gazeteciler, Erdoğan’ın diğer taraftan yanında sadece 1 korumayla salona gelmesiyle görüntü alamadılar.

Gazeteciler Başbakan’ın korumalarına “Bizi yanılttınız, sizin yüzünüzden görüntü alamadık” diye tepki gösterirken, korumalar ise “Başbakan’ın diğer taraftan geleceğini biz de bilmiyorduk” şeklinde kendilerini savundular.

Kılıçdaroğlu'nun Meclis'teki makamında gerçekleştirilen görüşmede CHP'li yetkililer konukları için tatlı bir mönü hazırladı. Orta sehpadaki tabaklarda karşılık tatlı kurabiyeler, büyük gümüş şekerlikte ise lokum ve badem ezmeleri servis edildi. Büyük ihtimalle konuklara çay ve kahve ikramında bulunuldu.

Image

KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A TERÖRE KARŞI ÖNERİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, seçim barajının indirilmesi, özel yetkili mahkemelerin kaldırılması, devletin bölgede istihdam yaratması, temizlendikten sonra mayınlı arazilerin topraksız köylülere verilmesini önerdiklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu.
Erdoğan ve arkadaşlarının, terör konusunda ve daha önce aldıkları önlemler konusunda bilgi verdiğini, alacakları önlemleri anlattıklarını ve kendilerinin görüşünü sorduklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, olayın ekonomik ve sosyal boyutuyla ilgili düşüncelerini aktardıklarını söyledi.

Kılıçdardoğlu, görüşmede dile getirdikleri önerileri şöyle sıraladı:

''Sayın Başbakan'a demokrasinin güçlenmesi ve halkın idaresinin parlamentoya yansıması için seçim barajının indirilmesini ifade ettik, bu konuda kanun teklifi verdiğimizi söyledik.

Doğal yargıç ilkesine aykırı olan ve kamu vicdanını rahatsız eden özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını ve bu çerçevede daha sağlıklı yargılama sürecinin Türkiye'de oluşmasına Sayın Başbakan ve arkadaşlarının katkı vermesini istedik.
Bölgede ciddi bir işsizlik var, özel sektör bölgeye gitmiyor. Yol, baraj, hastane yapılması işsizlik açısından sürekli bir çözüm değil. O nedenle devletin doğrudan gidip fabrika kurması, istihdam yaratması gerektiğini ifade ettik. Böylece bölgeye sürekli kalıcı istihdam yaratma olanağının da bu politikayla girebileceğini söyledik.

Bölge, coğrafi konumu itibariyle hayvancılığa, tarımın gelişmesine çok müsait. Et-Balık Kurumunun yeniden güçlendirilmesini, hayvancılığın büyük ölçüde desteklenmesini ve dolayısıyla Doğu ve Güneydoğu'da üreten mantığın sisteme egemen olmasını dile getirdik.

Mayınlı arazilerin, mayından arındırıldıktan sonra topraksız köylülere verilmesini; böylece toprağı olmayan ama zaman zaman Doğu, Güneydoğu'da, zaman zaman Karadeniz'de, zaman zaman Batı Anadolu'da gidip, çalışarak geçimlerini sağlayan kesimin kendi bölgelerinde topraklarına sahip olarak üretim yapacaklarını ve dolayısıyla istihdam da yaratılabileceğini söyledik.''

Yorumlar
Yeni Ekle Ara
Yorum yaz
Adınız:
E-posta:
 
Başlık:
UBB Kodu:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Önceki   Sonraki >
Seymen Petrol

Seda Kuafor

Image

Rize, Pazar sitesi, Pazarınsesi, Pazarın haberleri habergüven, Pazarspor, Trabzon, Artvin, Rize

Rize, Pazar sitesi, Pazarınsesi, Pazarın haberleri habergüven, Pazarspor, Trabzon, Artvin, Rize Rize, Pazar sitesi, Pazarınsesi, Pazarın haberleri habergüven, Pazarspor, Trabzon, Artvin, Rize - Tarihi görüşme sona erdi

SİYASET HABERLERİ

 

Baykal mitinge davet edildi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ı referandum mitingine davet etti.

 

Soylu DP'den ihraç edildi

'Evet' oyu vereceğini açıklayan eski DP Genel Başkanı Soylu partiden ihraç edildi. 

 

Derin üzüntüye boğulduk

Başbakan Erdoğan, Rize'deki sel ile ilgili açıklama yaptı...

 

Gandiden Rize'ye bağşsağlığı

Kılıçdaroğlu, Rize'deki sağanak yağış, sel ve heyelan nedeniyle hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.

 

Milletvekilinden kadın istedi

''Evet'' oyu talep eden Milletvekilinden, evlenmek için ''hanım bulmasını'' istedi.

 

Ne zaman konuşacaklar

Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin TRT'de yapacakları referandum konuşmaları..

RİZEDE HAVA DURUMU

Rize

Kuafor Münevver

Gürgendibi Tesisleri

İnterAktif Bilgisayar

Kimler Çevrimiçi

Şuanda 8 konuk çevrimiçi

İstatistikler

Ziyaretçiler: 663613